April 05, 2017

Bagaimana Saya Terjebak Dengan Vitamin E Shaklee?


Few months lepas saya alami fasa kulit kering yang agak teruk. Tambah plak keje dalam aircond 8-9jam. Sampai boleh nampak sel2 kulit mati dan kering tu berumah tangga kat muka. Can you imagine?

Kalau lap muka guna tisu or kain sampai boleh melekat sel2 kulit mati tu kat tisu dan kain. Korang rasa? Masa tu rasa macam nak menyorok bawah katil! Tak nak keluar2 dah. low confident level! Segan! Malu! Macam2 perasaan.

Macam2 bende buat nak rawat kulit kering tapi semua xjalan. Ye! Buruk!😂
Lpas tu nekad pm kawan Ex-USM dulu nk beli VITAMIN C SHAKLEE, sebab hari2 tengok dia duk promote shaklee ni. Dulu tak berminat nak guna apa2 produk. Tapi skrang dah insaf. Macam2 usaha buat untuk sihat. Haha. Sebenarnya stress sbb kulit kering memanjang. Sedangkan dah minum air kosong bertong2.
😆
Then kawan ni suggest ambik VITAMIN E, katanya kalau kulit kering perlu consume VITAMIN E not VITAMIN C. Again! Rasa nak lempang diri sendiri. Main beli je sebelum ni tapi tak consultation cara makan dan sebagainya.
Sebab tu la pentingnya ILMU bukan main beli je apa2 vitamin. Kena dapatkan CONSULTATION dulu.
😄
AMAZING!
Lpas seminggu lebih guna, sel2 kulit mati kat muka dah tak da. Sebab dah jatuh cinta dengan VITAMIN E, seminggu lepas tu terus purchase VITAMIN C dengan pencuci muka NUTRIWHITE GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER.🙈
😇

October 21, 2013

My Dad


Selamat Hari Lahir ke-63 to My Lovely Dad
Semoga beliau diberikan kesihatan yang baik oleh Allah s.w.t
Dilapangkan dada mengharungi hidup ini
Dimurahkan rezeki dan bahagia sentiasa
Love you damn much Dad....



September 11, 2013

The Wedding Breaker


"Takdir Tuhan itu cantik, so trust Allah's decision. No Matter what you are facing.
You Will never regret it. InsyaAllah...."
-Evelyn Rose-


Sinopsis :

Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis perkahwinan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis perkahwinan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!

Akhirnya Adriana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya. Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? kenapa mesti ada nama itu dalam kamu hidupnya?

Anyone yang dah beli novel ni. Enjoy your reading...

© Healthy . Beauty.... | Blogger Template by Enny Law